Det blir inte alltid...

... som man tänkt sig, eller vill. Men det är väl någon mening med allt.

Hur som haver. Jag är tillbaka i Karlstad efter en kanske inte fullt så lyckad helg hemma i Mora. Dock var det skönt att komma hem till det riktiga hemma. Träffa mamma & pappa, eliten, dansfolket... :)

Orkar inte skriva mer nu. Jag vet att jag är värdelös på bloggfronten just nu. Flåt David.

Tänker ta en lång dusch, diska lite, äta och lägga mig.

Imorgon är en ny dag, en ny start.

"din omväg är mer värd än ngn annans genväg"

Världsklass.

Min vän Magnus var precis och hälsade på. Han är från Östersund men hade vägarna förbi Karlstad. Vi drack lite te, pratade en hel del dans och sen gjorde han det ingen tidigare lyckats med - han fixade mitt trådlösa internet. Yey him! :) Killarna i klassen har varit här och försökt fixa det men utan vidare framgång, sen kommer Magnus och fixar det på ett kick. TACK MAGNUS - världsklass. Duktig på att dansa är han också :)

Ska lägga mig nu, tvättid kl 10 imorgon sen åker jag hem till Mora. Äntligen får jag komma HEM. Till mamma & pappa. Hem till det trygga. Hem till min gos :) Ska försöka dansa lite imorgon kväll också när jag ändå har vägarna förbi. Som sagt, runt 16 åker jag med Magnus från Karlstad mot Mora. Magnus ska hem till Östersund och åker via Mora så jag passar på att lifta med. När vi kommer hem blir det pannkakor hos mamma & pappa innan han fortsätter de sista 30 milen hem.

Bjur på lite bilder från maran i Övik.







Bara för att dansa är det bästa jag vet. Minerna bjur jag på ;)
Puss & godnatt.

Tenta & utgång

I fredags gällde det, första tentan. Efter 750 sidor och lite drygt 3 veckors plugg var det dags för första tentan ever. Var hur nervös som helst när jag vaknade vid 6.15 på morgonen men det var bara att masa sig upp, äta, duscha, sminka sig och pallra sig iväg. Tror att hela klassen var lite smått nervösa men det var väl inte så konstigt. Ingen kände sig riktigt redo och det tror jag inte att man kommer göra någonsin inför någon tenta. Hursom, tentan gick relativt bra. Är rätt säker på att jag fick g i alla fall. Efter tentan for jag, Sara, Emma & Cissi på IKEA och shoppade lite.

Igår blev det utgång. Klassen "firade" att tentan faktiskt var avklarad. Kvällen började med grillning *shit vad gott det var, fröken Karolina föråt sig* hemma hos Linda i Skåre, därefter fortsatte alla in till stan för att gå på Nöjes. Dock kom alla ifrån varandra. Vissa for på Nöjes som planerat, andra åkte hem och en del hamnade på Harrys - eller i alla fall jag, Johan, Agneta och Maria. Riktigt trevligt att gå ut bara vi fyra och sitta och surra över några öl. Klockan 3 tog jag bussen hem.











Barn är allt bra goa.

Historian om Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in til staden, men bara när den skal dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Konhar två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jeg inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig å magen ger den ost. I osten är det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har god luktsans... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.


Make a memory

Har haft en helt underbar helg i Övik på maran. Perfekt dans. Vissa var så bra att, ja... det går inte att beskriva. Helt sjukt vilka känslor man kan få av en enkel dans. Gick stundvis omkring och log som en femåring på julafton. Kan nog inte beskriva dansen mer ingående än så - det måste upplevas. För övrigt kan jag säga att det var helt underbart att träffa alla igen. Jag och Per har haft en galet rolig liten road-trip.

Nu är det dags att börja packa upp och plugga en sväng. Ska förska lägga mig tidigt ikväll men måste verkligen läsa klart dom två sista kapitlen i en av böckerna först. Tenta på fredag..

Bilder kommer senare.

Puss.

It´s really happening.

Äntligen.



Rihanna - Disturbia

Mi casa

Folk har bett om bilder på lägenheten. Så jag lägger väl upp några då. Tog dom dagen efter jag flyttade in, har fått lite mer ordning på saker och ting nu. Flyttkartonger har stuvats undan och liknande...


Lite matbord, tv, lite fönster och lite soffa.


Soffa, soffbord, säng.


Matbord och mitt jättestora kök.


Soffa, matbord, skvätt av sängen.


Kan även bjuda på ett par bilder från mitt besök i Mora förra helgen.


Jag och David på lite förfest.


Jag och Jon på våran världslånga promenad på väg hem.

A home away from home.

Ju längre jag bor här i Karlstad desto bättre trivs jag och känner mig som hemma. I lägenheten trivs jag som fisken i vattnet, så även i klassen och själva stan :) Alldeles perfekt är det helt enkelt. Visst längtar man hem massor av en del anledningar men det är faktskt här jag har mitt liv, lever och bor. Det känns inte helt som hemma än men det kommer väl med tiden antar jag. Hemma är Mora och så kommer det förmodligen vara i hela mitt liv. Det är ju där ja har mina rötter, barndomsminnen, hela min uppväxt. Nu är jag nyfiken på vad livet har att erbjuda utanför Moras gränser.

I skolan rullar det på. Mycket att göra men det är ändå lugnt just nu, en "mjukstart" med 750 sidor till första tentan. Känns mycket och det är en snabb takt på undervisningen men det passar mig fint har jag märkt. Jag känner mig själv så pass väl att jag vet att det behövs för att jag ska få något uträttat, kan inte bara sitta och såsa för då skiter det sig. Det är inget vilohem det här som mamma brukar säga när jag gnäller på att det är mycket nytt.

Något som händer med en när man kastar sig ut i världen är att man märker att man inte ska ta allt för givet, sånt man är van vid blir helt plötsligt ingen självklarhet. Saknar min familj och mina vänner helt sjukt mycket. Alla har ställt upp så mycket, vad ska man göra tillbaks? Jag vet då inte mer än att jag ser fram emot ett liv med hela min familj. Det där lät fel men det jag menar är att familjen är något som kommer vara en del av hela ens liv, och jag ser fram emot att se mina syskons barn växa upp och sånt. Det är ett faktum att vänner och liknande "byts ut" i och med att ens liv förändras men familj är något man får dras med - fast på ett bra sät! Jag har vänner jag känt länge och väl, det är såna vänner man kämpar för.

Vad har hänt mer....? Blir ingen mara i Övik för min del till helgen, synd nog. Saknar dansen hur mycket som helst. Men är man fattig student som har en massa plugg att göra inför tenta så får man bita i det sura äpplet. Trots allt är det kul att plugga, hur konstigt det än låter. Man utvecklas sjukt mycket. Dessutom är jag hur förkyld som helst så det är lika bra att jag kurerar mig så jag inte ligger däckad hela veckan innan tentan, som är nästa fredag - den 19e!

Plugg nu.
Puss!

http://www.youtube.com/watch?v=_pG_-dd58Ew

"Det är svårt att diskutera Gud med någon som fryser om fötterna..."

Godnatt

Efter en hel kvälls slit för att försöka koncentrera mig så jag kan plugga så ger jag nu upp och pluggar mer än planerat imorgon istället. Sara kommer vid 11, ska plugga tillsammans några timmar sen fortsätter jag själv. Men nu ska jag lägga mig för jag tänkte hinna med en morgonpromenad innan det är dags at börja plugga imorgon. Så godnatt på er allihop. Jag är lite mer kär. Du är världsmysig.

Jag saknar dig


RSS 2.0