Väntar man på något gott...

Jag och Ann träffas inte alls ofta längre. Synd synd och hur tråkigt som helst eftersom vi verkligen växt upp tillsammans. Ann är min klippa, min gamla valack. Nu är vi båda hemma i Mora över jul och ikväll var hon här, kikade på film, skrattade, åt apelsiner, skrattade och skrattade lite mer. Love it. Väntar man på något gott väntar man aldrig för länge.

Jobbat idag, rätt okej nu när det är mer kunder på dagarna, händer lite. Märks dock att det är lågkonjuktur, är absolut inte lika hektiskt som det brukar vara såhär års, alldeles innan jul. Vanligtvis står man där med fem kunder som väntar på att få hjälp, det tar tid, man blir stressad i ett, hela dagen går allt i ett enda kör som vägrar ta slut. När man väl får sätta sig och försöka bli människa igen kommer nästa våg med folk. Men i år är det hur lugnt som helst, i alla fall om man jämför med till ex förra året. Sick. Skönt att komma hem efter jobbet och slänga på mjukiskläderna och laga lite god mat.

Ska lägga mig nu, jobb imorgon och jag tänkte hinna med den där jäkla morgonpromenaden innan. Sista dagen innan julafton nu!

   

Jag och Claes en helt vanlig dag på jobbet! ;)

Det är knasigt. När jag är i Mora saknar jag Karlstad, men när jag är i Karlstad längtar jag hem till Mora. Varför är det så? Jag lever ju verkligen två liv, och jag lever bägge lika mycket, märkligt. Emma & Sara - kom hit!
Human - The Killers

Rikspucko 2008

Min dator har precis tagit priset för årets rikspucko 2008! - Varsågod!
Helt störd, jag blir trött, tänker ta en dusch och dra täcket över huvudet.

Måste ju dock summera helgernas bravader. Tog mitt ass som för övrigt borde befinna sig på fat camp och masade mig in i Lindbergs bil, tillsammans med Micke och Martina styrde vi mot sthlm och shakeade till Scotts på yesterday. Har aldrig i hela mitt liv varit med om så mycket människor, trängsel och knuff på ett enda dansgolv någong gång. Ever! Blev lite smått *väldigt* sugen på att bara dra där ifrån och åka hem till Jon och Matte direkt, men jag orkade inte dra så jag stanade. Och tur var det för sim salabim dök Benji upp och honom får man ju inte dansa med så ofta, passade på nu! Jag dansade med många bra, många gamla favoriter, guldkorn, men missade tyvärr många. Well. Man kan inte göra allt på en kväll, eller? ;) När dansen var slut så kom Jon och Matte och hämtade mig, trodde jag skulle ordna skjuts själv och ta mig dit men guld som dom är så dök dom upp. Vi sov länge, jag och Jon parkerade oss framför en massa filmer och mat hela lördagen och bara fläskade. Åkte hem från storstan tillbaks till byn idag. Har tagit mig en kvällspromenix ner till jobbet och solat lite, kräksnöade när jag gick ner men när jag gick hem var det fint, alldeles perfekt för kvällspromenad. Tidigare idag, precis när jag kom hem, så gick jag och mina söta föräldrar ut och åt. Dyrt skulle det bli men det verkar som om servitören räknade fel för det blev då inte alls så dyrt ;) Mihi.

Godnatt.


Jon & Matte.

Dagens skitstora grattis och ännu större blöta sliskiga puss går till Jowäl som fyller 19 idag!
Vi var lika gamla ett tag i alla fall.
Bumblebee <3

Bambi på hal is.

Usch, jag är inte van att gå upp jättetidigt just nu.. Är ju hemma i Mora så har ju ingen skola att pasa tidigt på morgonen, och när jag jobbar här så börjar jag ca 13. Men nästa vecka blir det andra bullar. Ska bannemig börja gå upp runt 9 trots att jag är ledig, och 7 när jag jobbar (kommer börja 10 nästa vecka) så jag hinner ta en morgonpromenad innan och slippa stressa. Tänkte ta en promenad nu idag med men självklart sket det sig, sängen var ju 200 gånger mer inbjudande än mörkret och snön utanför fönstret.

Anledningen till att jag är uppe såhär tidigt idag är att jag ska åka till Falun kl 11, halkbana, men lär vara på trafikskolan runt halv. Har en timme på mig att dona i ordning mig innan det är dags att börja röra på sig.

Är småt frustrerad. Man måste äta ordentligt om man ska kunna koncentrera mig - det går ju inte! Inte såhär tidigt, plus att jag känner av magkatarren nu igen, trots mediciner jag stoppar i mig blir det inte bättre. Måste ordna. I varje fall kändes frukosten lika inbjudande som morgonpromenaden, men jag lyckades få i mig lite yoghurt i alla fall. Sen hittade jag en sväng pepparkaksdeg i kylen som mamma gjorde igårkväll ;)


Puss.


Rubrik.

Älskar att komma hem till Mora och hälsa på. Uppskattar hålan mer när jag inte bor här längre, riktigt mysigt nu strax före jul med allt pynt inne i stan och så. Alla borde uppleva en jul i Mora någon gång.

Har legat på latsidan med bloggandet sen jag kom hit. Tar verkligen semester från allt när jag kommer hem, fast inte nu då när jag jobbar. Har varit jättelugnt på jobbet den här veckan *hittills*.. Kaoset brakar loss antingen på fredag eller på måndag. Beror på när bonnarna får pengar och kravlar sig ut ur stugorna.

Ska sova nu men tänkte i alla fall lägga upp lite bilder från i lördags när bror, Malin och älsklings-Frida kom hit och lagade mat med oss, nästan hela familjen samlad med andra ord. Love it!


Mamma och Frida myser.


Man smälter, right?


Den bjöd jag på. Osminkad, nysolad, nydushcad och dubbbelhaka !


Jag, Frida, bror <3


:)

Godnatt!

Vad hände?

Han var så jäkla snygg en gång i tiden.... men vad hände sen ?



Home sweet home.

Imorgon åker jag hem, till mitt riktiga hem. Till mitt Mora, som alltid kommer vara mitt hem. Kommer nog inte spela någon roll vart jag bor, är ändå en viss känsla att få komma hem till Dalarna. Trygghet, kärlek, värme.

Ska packa alla mina väskor och allt som ska med hem, äta och duscha sen blir det sängen. Blev senare än nödvändigt ikväll men iom att jag sov till 12 idag så är jag inte riktigt trött än. Men jag ska nog kunna somna så småninom. Runää och Flo kommer och hämtar mig imorgon mitt på dagen så jag måste göra klart allt ikväll innan jag lägger mig. Bästingarna ska inte få lov att stå och vänta på mig imorgon, jag ska vara helt klar att åka. Hur snälla är dom inte som åker ner och hämtar mig?! Guld.




<3

Emma och jag...

...vi är goda vänner och dessutom väldigt lika.

Igår fyllde jag år, 18 år - myndig, och spenderade hela dagen med Emma. Riktigt lyckat blev det med god mat, guitar hero *som jag för övrigt är helt värdelös på*, film och lite bilåkning i Kil på natten.. Vet inte om det finns så mycket mer att säga? Nu börjar ansvaret...













Måste även tacka för alla gratulationer jag fick igår på olika sätt! :)

Idag har jag fått rätt mycket gjort. Sov till 11.30 men sen tog jag mig upp, åt frukost och började dona. David kom i eftermiddags och drog rör i mitt badrum så jag kan sätta in min tvättmaskin när jag kommer tillbaka hit till Karlstad efter jul. För att David skulle kunna dra rör fick jag lov att flytta ut mitt badrumsskåp ur badrummet och ställa det i hallen istället. Jag tänkte vara en man och flytta åbäket själv men den planen gick i stöpet rätt fort då skåpet var högre än dörren så man fick lov att typ luta det för att få ut det, då det vägde strax över 2 ton kunde jag glömma att göra det själv - Johan kom och hjälpte mig. När David kom var skåpet flyttat, alla var nöjda och glada. Passar perfekt i hallen. Nu längtar jag tills jag får in tvättmaskinen. Att plocka i och ur skåpet samt flytta det, städa av efter Davids borrande i väggarna och diska min och Emmas disk sen igår tog ett bra tag. Såt ut som att ett helt fotbollslag varit på middag här. När jag var klar med allt var det dags att äta och nu är det snart sängen som gäller igen. Kort dag. Imorgon blir det bara en massa plugg.

arbeta som om du inte behövde pengar
älska som om du aldrig blivit sårad
och dansa som om ingen såg dig

TI IQ

You name it..

Jag och Emma härjar för fullt. Lagar mat, spelar guitar hero och sånt där... Varit och handlat, nu är inte maten långt borta, bägge är vrålhungriga..

Måste äta ordentligt när man är aaaaaaarton ;) haha som jag har väntat.

Nej, fläskfilé nu! Bilder från dagen kommer sen.

Tjaaarå!

Snart, inte långt kvar nu.

Om en knapp timme är det dags, helt sjukt. Känns overkligt att något man väntat på så himla länge är så nära. Även lite vemodigt. Det är min sista timme som "liten"... Eller?

Fast jag kommer nog alltid vara liten på ett sätt ;)

Mammas o pappas flicka, lillasyster och allt det där.

Godnatt så ses vi imorgon - ett år äldre.

Old.

Haha kollade precis i Melinas blogg där hon lagt ut macarena, den gamla 90-tals dängan. Jag kom då att tänka på min och Melinas tid i epa-traktorn med Ståhl och Dg. Haha.. Vi bodde grannar på den gamla goda fjortis-tiden och jag måste bara dela med mig av den här låten.. Klassiker i 142an.





Godnatt nu!

Dan före dan före dan före dan...

...är det idag. Haha handikappad rubrik, men jag gillart. På tisdag fyller jag år och det är sent, jag är trött, rubriken blir som den blir.

Var lag-sm här i Karlstad idag, blev hur dans- och tävlingssugen som helst när jag såg alla tävla. Ska bli skönt och kul att i alla fall förhoppningsvis börja träna lite mer efter jul. Är nu jättetrött och har inte många ord att säga. Ska sova så jag inte är som ett utskitet äpplemos imorgon när jag ska till tävlingen för att kolla och heja på mora-paren.

Såg klart Wristcutters ikväll, den var bra, se.






Ann

Min kära vän Ann är bannemig guld. Hon tänkte lite extra på mig när hon såg Hänt extra i veckan och köpte den åt mig, får den när vi ses i jul. Gumman <3



Ice Queens

IQ - jag & Emma. Lite ... märkligt idag. Bägge hade palestinasjal och vit stickad mössa i skolan. Typ som när man var liten och ringde till varandra på morgonen för att "matcha" kläderna, så man medvetet klädde sig lika. Så var inte fallet idag men vi såg då ut som två mellanstadietjejer ;) ice queens.

Sara har åkt nu, kommer inte träffa henne förrän efter nyår om hon inte pallrar sig till Mora någon dag när hon är i Sälen före jul. Det hoppas jag att hon gör, måste ju visa världens bästa håla!

Skönt med helg. Blir en lugn kväll med glögg och film tror jag. Ska upp i tid imorgon för att ta mig till lag-sm. Ska bli hur kul som helst.





Kisses and cake.

Grisväder.

Börjar inte förrän 13.15 idag så jag tänkte ta en lång, skön, vintrig morgonpromenad innan skolan. Sara ringde vid 9 och jag halvsov så jag fattade inte vad hon sa, ringde upp henne när jag vaknade och berättade om mina planer för dagen. Hon berättade även för mig att det toksnöade ute - och mycket riktigt! Ska ta en dusch och dona nu, gå till skolan och plugga lite med Sara innan föreläsningen. Hon åker ju till Sthlm idag för att flyga till New York imorgon förmiddag.

Ska duscha, slänga på mig mina snyggjeans och knata genom snön till skolan.

Skönt med fredag förresten!

Puss.

Godnatt världen.

Har pluggat massor idag och rännt på stan. Nu är jag trött.



 http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_the_lion

Puss & godnatt.

Ha-begär.

Gick upp tidigare än vanligt idag, brukar gå upp vid 7 när jag börjar 8.30 men jag gick upp en halvtimme senare idag. Skönt att kunna äta frukost och kolla på The Voice utan att stressa, bara ligga i soffan och försöka vakna. Inte för att det är skönt att vakna, men skönt att slippa få panik över att inte hinna allt man borde. Pratade med mamma i telefon medan jag åt frukost, det var mysigt :)

Efter skolan åkte jag och Cissi ut på Bergvik, jag la undan snyggjeansen igår och hon hade lagt undan en tröja - så vi for ut och köpte det och kikade lite. Koftan jag ville ha fanns inte på Gina på Bergvik så Cissi släppte av mig i stan för jag täntke att den kanske fanns på Gina där - men icke. Blev en julklapp åt mams och paps istället, och så hittade Sara mig på HM så jag kikade runt lite med henne också.

Det finns så sjukt mycket snygga kläder just nu, jag gillar inte alls vintern över lag men på hösten och vintern hittar jag alltid alldeles för mycket kläder som jag vill ha. Kan inte gå in i en enda affär utan att hitta hur mycket som helst. Varför? Jag har ju allt jag behöver men ändå... Jobbigt. När jag kom hem från stan kunde jag inte hålla mig utan jag gick in på internet och beställde koftan från Gina. Så nu ligger jeansen här och koftan/klänningen (?) är på väg. Finns bild på bägge i förra inlägget.

Jag och Emma skulle ju julbaka innan jag åker hem till Mora nästa fredag men vi kom fram till att ingen av oss har råd. Istället för julbak så ska vi köpa pepparkaksdeg och i alla fall göra pepparkakor, lussekatter köper vi. Så på måndag blir det fattiglapps-julbak och glögg!

Ska kolla klart på unga mödrar nu och sen skriva rent alla anteckningar från föreläsningen. Blev rätt mycket kladd, det måste ordnas. Efter det blir det film och glögg.

kväll.

Har lugnat ner mig lite nu, dock fick jag en rejäl obefogad ångest när jag var och handlade. Hur mycket kraft ska den här fobin få ta?! Skönt att få komma till läkaren på tisdag, i need it badly.

Har fått i mig lite mat och plockat av lite här hemma. När jag var på Bergvik hittade jag universums snyggaste jeans på Gina - som för övrigt är sjukt bra! Jeansen och en längre kofta lades till på önskelistan..


Dock ser jeansen förjävliga ut på bilderna på internet, skitsnygga på!
Film nu.

bad mood.

Känner att jag är på riktigt dåligt humör idag. Usch, riktigt irriterad över minsta lilla. Stör mig på allt och alla, speciellt på vissa. Tar hus i helvete över småsaker.

Brukar bli såhär när jag är hungrig men jag är ju inte det, drack lite kaffe och tog en macka nyss så jag borde inte vara som jag är. Antar att det är för att alla dagens planer skiter sig, och alla andra planer också för den delen. Kurslitteraturen är pisstråkig, i alla fall Giddens, och det är hur mycket som helst som ska läsas. Press.

Nej. Nu ska jag åka till Maxi på Bergvik och handla lite, själv. Hade inte behövt åka själv egentligen men jag känner att jag är på kasst humör och vill vara i fred. Skönt att hitta på något själv någon gång. Nog för att jag är själv mest på dagarna när jag är hemma, på kvällarna brukar jag hitta på något skit men när jag är ledig är jag hemma.. Älskar att vara hemma, älskar att vara själv - i alla fall just nu.

Jag förbannar Giddens.

Musik!

Det är sjukt vad lite musik kan göra med humöret. Sick! Det låter nördigt och helt bonnigt men dansband är fan det bästa när man är på kasst humör. Antar att det är för att dans är det bästa jag vet. I helgen är det lag-SM här i Karlstad and I´m so going to be there. Är sjukt längesen jag tävlade nu, sista var SM i maj. Ändå lite härligt att jag och Matte avslutade vår "karriär" eller tid tillsammans med ett SM. Lite special sådär.

Har varit hos Linda och ätit gott ikväll, pratat massvis och umgåtts. Johan var med också :)

Lasse Stefanz - Kalla det drömmar om du vill

Today is a good day..

..eller?

Mår jäkligt bra idag, dagen började med att hjärnspökena våldgästade men det ordnade sig efter ett samtal i telefon med min bror. thx <3 Allt har gått bra i skolan, jag har fått en del gjort och så. Givande föreläsning mm.

Men nu, nu börjar motgångarna.. Sigge från trafikskolan i Mora ringde och gav mig tider för uppskrivning och uppkörning. 8/1 och 13/1. Passade mig skit. Har fetingtenta här i Karlstad den 14/1 så dom tiderna kan jag glömma lika fort som jag fick dom. Har bestämt att jag ska åka hem till Mora den 12e, om 9 dagar, för att jobba och hålla på med körkortet fram till jul och därefter ta i tu med tentaplugg. Och nu ser jag i vårat momentschema att det är föreläsningar med obligatorisk närvaro den 19e och 22a. Fast det stog "obligatorisk närvaro på basgruppsnivå" . Vad innebär det? -Jag har ingen aning! Ska mejla Mona *vår föreläsare* och fråga vad som menas. Ska jag gå miste om en hel del pengar i lön för att jag ska vara i skolan sammanlagt 7 timmar på en vecka?! Nu låter jag som världens gnälligaste och dessutom verkar det kanske som att jag inte tar skola på allvar - men det gör jag verkligen. Däremot blir jag irriterad när man planerar och engagerar folk förutom en själv och så skiter det sig.. Fast nu kanske det ordnar sig , eller?

Kiss.

Nu åker jag till Linda!

Congratulations.

Idag fyller Sara 20! Grattis hun. Vi sjöng för henne idag i skolan och det var hur kul som helst. Eva *vår föreläsare* sa åt Sara att hon ville prata med henne utanför klassrummet om en sak och såg rätt allvarlig ut, Sara blev ju livrädd. Men hon sa bara grattis åt Sara ute i korridoren och så gick dom in i klassrumet igen och när dom kom så stog hela klassen och sjöng för lilla fröken Skogsberg...

Grattis gumman, hoppas du får en kanonbra dag! :)

Annars då...har kommit in i dagens seg-period. Runt 15 varje dag blir jag så jäkla trött, håller på att somna hela tiden, kan ju knappt hålla ögonen öppna. Ska se om jag kan våga i mig lite kaffe, men bara lite med tanke på magkatarren/magsåret och försöka läsa ett kapitel innan Linda hämtar mig vid 17.30. Blir ännu en myskväll med god mat och film ute i Skåre. Me likes!

Från en sak till en helt annan - mig. Jag är jävligt ego och dom som känner mig väl vet om det. Antar jag...? Jag vet själv att jag ofta pratar om mig själv, det jag gör, människor jag träffar.. Är det för att man är ego eller är det sånt man pratar om? Är det för att jag flyttat till en ny stad och börjat i en ny klass där man inte känner varandra jätteväl för att jag pratar om mig själv, för att jag inte vet något annat än när allt är så nytt? Fast jag tycker ändå att jag har lärt känna en del personer rätt bra nu och har relativt bra koll. Skitsamma, ingen idé att spekulera i guess. Det jag vill säga är i alla fall att även om jag verkar jäkligt ego och tror att allt kretsar kring mig så är det inte så - jag älskar människor, lyssnar, bryr mig och engagerar mig. Det kanske inte bara märks på mig och det jag säger. Och jag skriver inte det här för att någon har sagt åt mig, det är mer så att jag säger åt mig själv att ge mig. Bete mig likadant som jag innerst inne liksom...gör. Jag skulle ju inte bli socionom om jag inte hade ett genuint intresse för människor.

Blev många "jag" i det här inlägget ;)

Plugg nu, mys sen.

Puss!

Jason Mraz - Lucky

08.12.01

Nu är det december, vet inte om jag ska skratta eller gråta, kan inte riktigt bestämma mig - som med så mycket annat. I varje fall... Tog mig upp kvart i 8 i morse *yey me*.. Skulle vara i skolan 8 för att göra ett grupparbete så jag slängde på mig kläderna och slängde i mig lite yoghurt och knallade iväg. Skönt när man inte ska vara i skolan så läge - slipper man göra i ordning sig i all oändlighet för att se mänsklig ut. Imorgon har jag dock föreläsning så då blir det andra bullar, uppstigning kl 6. Dessutom fyller självaste Sara Sofia Skogsberg 20 imorgon - special special ;)

Har precis ätit lite frukost, ska ringa tandläkaren nu eftersom jag lyckats skaffa mig ett hål i en tand. För övrigt går det kanon med tänderna och tandställningen. Börjar hända grejer nu och det är verkligen hur fascinerande som helst vad dom kan göra med tänder.. Intressant, verkligen.

Pluggdag.

Det är lite kul med min blogg, min mamma och bror använder kommentarerna som man kan skriva till att skriva meddelanden till varandra, hur gulligt är inte det? Ett bra exempel är kommentarerna dom skrev till inlägget den 22/10. Kärlek.

Nordman & Ainbusk - En julsaga

RSS 2.0