Lov

Nu börjar lovet. UNDERBART.. en hel vecka utan plugg och tidiga morgonar. Bara ta det lugnt och umgås med folk man inte hinner träffa så ofta annars.

Imorgon och på söndag blir det kurs, jag och Odd ska hålla. Emilia ska hjälpa till. Ska bli kul :) Så ikväll kommer Eva , Odd , Anton och Emilia hit. Längesen man träffade dom nu. Saknar Odd och Eva, massvis <3

Maran i Hudik börjar ikväll och det känns allvarligt talat ledsamt att inte vara där. Nu har jag missat två maror på rad. FANFANFAN! Får satsa på Övik i Februari istället. Men det är jobbigt att inte vara där ikväll. Första maran jag och min vapendragare Elle åkte på var Hudik för exakt ett år sen. Kommer ihåg allt som om det var igår. FAN att jag inte är där ikväll. Träffa alla, dansa med alla. Jag saknar er, allihopa.

Bild på mig och Elle från Hudik förra året.


image31

Mys och frys.

Jag vet, jag är fortfarande lika kass på att blogga. Men jag jobbar på det.

I morse vaknade jag kl 8.30 helt utvilad, det är ovanligt men idag hände det. Jag la mig strax efter 23 igår så jag sov rätt många timmar och vaknade på ett strålande humör. Först hoppade jag in i duschen och åt frukost sen runt halv 10 kom Annika och hämtade mig. Vi for ner och ställde oss i kön till HM som öppnade i Mora idag. De öppnade inte fören klockan 11 men de 100 första som kom dit fick ett presentkort på 200 att handla för, så kl 9.45 stog jag och Annika i kön och frös, som fan faktiskt. Huuur kallt som helst var det, men rätt mysigt ändå att stå där och mingla. Mys och frys :) När de väl öppnade fick vi våra presentkort och började kika i butiken. Jag hittade en tunika/tröja (?) och ett par örhängen. Annika köpte ett par örhängen och några halsband, tror jag. Medan vi var på stan passade jag på att lämna in lite bilder på en USB på berglunds så jag kunde hämta ut dom på "riktiga  bilder" senare idag.

Det var skönt att komma hem och värma sig när vi hade varit på stan och sprungit runt hela dagen. Runt 14 (?) kom Jon hem till mig så åkte vi ner på stan, hämtade ut korten och jag köpte ett par leggins. Behövdes. Jag kände mig flitig och for upp till Claes och jobbade 2 timmar efter min sväng på stan med Jon.


Har alltså hunnit med mycket idag. Korten, kläderna, träffa Jon en sväng, jobbat, pluggat.... Listan kan göras lång ;)


Imorgon åker Elle, Åsa, Madde och Anders till Hudik på maran. JAG VILL OCKSÅ. Men jag kan inte. Odd, Eva; Emilia och Anton kommer hem hit i helgen. Ska hålla kurs och greja så jag måste ju vara hemma och ta hand om mina gäster. Synd att det inte gick att planera in kursen någon annan helg så vi kunde ha åkt till Hudik istället men shit happens.


Imorgon är det 3 veckor tills Richard kommer, den 16e till 18e november har jag alltså besök ;) Låt nu dom här tre veckorna gå fort.


Bakläxa

Ja, jag vet.. Jag får bakläxa i bloggande just nu. Helt värdelöst, men ska jag vara ärlig sitter jag inte särskilt mycket vid datorn på dagarna, i alla fall inte den här veckan. Har så fruktansvärt mycket att göra i skolan. Det här blir med andra ord ett kort inlägg.

I morse gick jag upp tidigare än vad som egentligen hade behövts eftersom jag började skolan 13.30. Jag gick upp vid 10 och fortsatte målningen med mina möbler så att det skulle hinna torka tills ikväll, vilket det har gjort. Jag håller på att småfixa min lilla stuga lite, mysfixa inför vintern. Köpt nya överkast, håller på att sy nya gardiner och prydnadskuddar, målat möblerna så att alla är i samma färg - vita, ska även köpa nya lakan när det känns som att plånboken (mammas plånbok) orkar med. I varje fall, jag började skolan 13.30 och hade en lektion, efter det tog jag bussen ner på stan och fikade med Martina. Skönt att vi har lagt all skit och allt bråkande bakom oss och börjat om på ny kula, Martina Östling :)

Nu - fortsätta plugga.

Åsa och jag
image30

Timbaland - Apologize

Kultur & Idéhistoria.

Idag var jag hemma från skolan. Sov hur dåligt som helst inatt och kände mig inte alls pigg på att gå till skolan när jag hade en lektion sen hål i fem timmar för att avsluta skoldagen med kultur & idéhistoria. Jag hade kulturböckerna hemma så varför skulle jag då gå till skolan? Strax efter 7 i morse sjukanmälde jag mig och kröp jag ner i sköna, varma sängen igen och sov vidare. Vaknade vid halv 11 av att mamma väckte mig, sååå skönt att få sova lite extra.

Så fort jag vaknade stekte jag pannkakor, klämde i mig några såna, duschade och började plugga på en gång. Sen har jag pluggat hela dagen i princip. Läst en hel del ur Iliaden. Vi fick ett häfte med en text ur Iliaden av Thomas, läraren, men den texten var på vers och skulle läsas på hexameter vilket inte är det enklaste. När jag hade läst några sidor ur skithäftet kom jag på att vi har Iliaden i källaren, på prosa, riktig text som man har en chans att förstå. Jag läste dom avsnittena vi skulle ha läst på vers, fast i boken. Nu får mamma bannemig läsa häftet med verser och förklara för mig. Det kanske inte ens är någon skillnad på den texten mot den som är i boken, bara att det tar typ fyra gånger så lång tid att läsa, jag håller mig till boken.

Om en timme och 45 minuter ska jag knalla bort till skolan och träna med Suss, basic step it is. Senare är det Greys på tv. Älska <3

                image29


Körigt

Just nu kör allt ihop sig. ALLT.. Inte alls kul, men det är väl bara att ta tag i saker och ting. Grejen är bara att jag orkar inte, jag är helt slut. Trött i kroppen och självdiciplinen är inte på topp.

Bra är i alla fall att jag och mattias kom 2a av 17 par på tävlingen i helgen. Äntligen var det vår tur att ta hem lite u-poäng. Bara 3 kvar till A nu :) Kul att träffa allt folk på tävlingen också. Tränare och dansfolk man i vanliga fall bara träffar på utedans. Så var ju R där också, ett stort plus i kanten.

Nej, Annika kommer vilken sekund som helst, ska göra lite ärenden sen hem och plugga plugga plugga. Hoppas att jag pallar göra klart allt nu. Det är jobbigt när allt kör ihop sig men det som inte dödar härdar. När man har klarat av något man egentligen trodde att man skulle misslyckas totalt med känner man sig ganska duktig. Jag vill känna mig duktig.

Nu får du ta dig hit finast. Snabbt, jag behöver kramas.

Christina Blanco

Fyfan, kärringjävel. Christina Blanco, min förra engelskalärare, bad mig göra några extrauppgifter under sommaren och lämna in efter sommarlovet för att hon ville höja mitt betyg. Nu har jag gjort uppgifterna i tid och lämnat in dom veckor i förväg (i slutet på augusti och dom skulle vara inne 15 september). IDAG kommer hon fram i korridoren och börjar käfta om massa struntsaker, ordval och liknande, och menar att det kan hända att jag får lov att göra ännu fler uppgifter. När jag då säger att hon får lov att säga till mig i god tid om jag ska göra uppgifterna eller inte kollar hon på mig och säger "Står du och ger mig order?!" NEJ, men kom igen. Jag har en hel kurs företagsekonomi att plugga själv också. Jag ger dig inte order, jag ber dig att säga till mig i tid. Hur man än gör när man har Christina kommer hon hela tiden på nytt skit att gnälla om.

Idag ska jag i alla fall städa mitt rum och bara ta det lugnt, kl 06.30 imorgon bitti är det samling på Willys för oss som tävlar. Ska till Ludvika på tävling, fast det är bara jag och Mattias som ska dansa imorgon, alla andra paren på söndag :) Ska bli kul kul kul att vara på tävling en hel dag, faktiskt, vissa personer kommer ju vara där ;)


Puss så länge.


Grattis hun.

Grattis på födelsedagen Åsa. och tro inte att jag höll på att glömma för det gjorde jag inte. Ha en fin dag med afrikanerna nu, sen pallrar du dig hem imorgon.

Jag skriver massor om Flåsa nu, men hon har varit borta länge.

Annars då.. Skolan går bra, bilen också ;) haha. Rätt mycket plugg nu ett tag men man får stå ut för man har igen det sen ändå. Dansen går sådär, tränar inte alls så mycket som vi borde göra, menmen. Vill han inte så är det väl så. Peter har varit borta en vecka så det har varit jag, Elle och Mattias som har hållt i kurserna och det har varit superkul, specielt när kursdeltagarna säger att man lär sig mer när vi håller än när peter står och pratar.. Ikväll håller jag och Elle sista kursen innan Peter kommer tillbaka, det är vidarekurs och musikanpassning står på menyn.

Dom sa att det skulle komma snö idag men det ser inte så ut. Hur bra som helst, hatar hatar HATAR snön. Den duger bara till att åka skoter på annars är den värdelös.

Åsa Berglund

Hon är fortfarande i Tunisien, den jäveln. Ta och kom hem nu flåsa. NU NU NU.


Skit i byxorna, du luktar svett !

Vaknade 11 i morse, riktigt skönt att sova ut länge efter en såhär hektisk helg. Hann precis duscha och sätta på mig kläder innan bror (Martin), hans tjej och deras barn ringer på dörren. Efter ett tag kommer även min andra bror (Robert), och hans Malin på besök, självklart har dom bebisen med sig. Vi sätter oss vid bordet allihop och börjar äta. Efter ett tag kollar Martin på mig och säger "Fan, du luktar svett!" och ler på ett sätt bara ett syskon kan göra, småelakt. Jag blir självklart skitsur eftersom jag precis kom ut ur duschen, efter ett tag byter han leende till ett snällt leende och säger att jag inte alls luktar svett utan i själva verket luktar jättegott. Jag och mina syskon tjaffsade aldrig när vi var små men det gör vi nu, det här var inget stort tjaffs men det var ett exempel på hur vi beter oss nu. Men ändå, jag älskar mina syskon <3

Peter, vår tränare, var bortrest idag så ikväll är det jag och Elle som har hållit i tävlingsträningen. Min vapendragare och högra hand :) Gick bra faktiskt, hoppas att dom andra dansarna inte tyckte att vi var hemska när vi tvingade dom att dansa hela tiden. Det är faktiskt så att dom flesta tävlingsdansarna i vår lilla dansklubb har världens kassaste kondition, så ikväll var det ingen vila. Man får ju inte bättre kondition av att vila ;) Alldeles i början på träningen säger Tobias "Fan, mina byxor sitter alldeles för tight i midjan, kan knappt andas!!" Jag min nöt skriker "Skit i byxorna!" Haha. Inte jättekul egentligen, men men ;)

Ska gå ut i min lilla stuga nu och plugga en sväng, läsa lite i da Vinci koden också. Blir fan aldrig klar med den där boken. Har bara ungefär en fjärdedel kvar nu så det är lika bra att läsa på.

Förresten, min kära mor fyller år idag. GRATTIS ÄLSKLING.

Puss & Godnatt.


Sliten

Har nog aldrig hunnit med såhär mycket som jag gjort hittills i helgen på en helg förr,och ändå är helgen inte slut än. Hunnit vara i Sthlm och dansa, åka på dop, varit ute och ätit med mamma och pappa och städat rummet. Allt det på två dagar. Imorgon blir det plugga, äta mat med syskonen och deras familjer och senare träna. Fullbokad helg med andra ord.

Dansen igår var helt underbar - som vanligt. Det är inte alls lika kul att dansa hemma i Dalarna längre när man har varit på dans i Sthlm, och varje dans där är alltid lika rolig. Vilade knappt något alls, Scotts spelade, massa bra dansfolk.. Stämningen och humöret var på topp !

Ikväll har jag kollat på VM i dans som i år gick av stapeln i Halmstad. Setat bänkad framför tv´n. Sååå duktiga dansare och enligt mig vann de rätta paren rätt danser. Kul att Andreas och Viktoria tog hem Buggen, Henrik och Joanna fick sitt guld i Lindy, Andreas och Jessica avslutade sin danskarriär med varandra ikväll med att ta hem sitt 3e VM-guld i Boogie. Kul att dom visar lite BRR-danser på tv ibland :)

Stockholm.

12.24 går tåget ner till Sthlm <3 Har jättemkt att göra innan jag ska åka så det blir inget långt inlägg.

Fick ett sms av Thomas nyss och han sa att han kommer på dansen ikväll så dansar vi lite Lindy :) Ååå vad jag längtar tills ikväll, helt galet! Det är ju Scotts.

Nej, duscha, sminaka mig, ner på stan sen åååka :)


Kass

Jag vet, jag är kass på att uppdatera min blogg. Helt värdelös faktiskt, men det är ju så att jag har inte tid. Pluggar , tränar , jobbar osv. Ska precis gå och lägga mig, lär behöva sova för det kommer bli en jobbig helg. Imorgon kl 12.24 går mitt tåg till Sthlm, är framme 16.16. Så fort jag kommit fram är det raka spåret till Sundbyberg som gäller för att äta och göra i ordning mig. Kl 21 ska vi vara på Yesterday i Vallentuna och dansa (Jag, Odd, Eva, Anna och Henrik). Scotts spelar <3 Efter dansen bär det av direkt till Mora igen mitt i natten. Kommer vara i Sthlm ca 9 timmar ;) På Lördag är det dop som gäller, lilla Frida ska döpas. Söndag - mamma fyller år, alla syskon med respektive tjejer och barn kommer på middag och presentöppning mm. Alla barnen har ju fyllt år sen vi såg dom sist så det lär bli ett jäkla liv här hemma :) På söndag kväll är det kurs + träning som gäller, as usual.

Nu är jag jättetrött. Jobbat hela dagen och haft kurs. Kom på att imorgon far Åsa till Tunisien med Madde, dom ska vara borta i en hel vecka :( Fan Flåsa, du får inte dra sådär.. Hoppas ni får det fint i värmen tjejer och det är bäst för dig att du har massa kul att berätta när du kommer hem Flåsa. En hel vecka utan att Åsa är hemma. Fy fan.

Puss & Godnatt.

Jag & Åsa, ej i våra sinnens fulla bruk.

image28

Trut

Måste skriva ett inlägg till min Elle aka Trutjävel. Idag hände det, hon tog körkort så nu slipper vi åka med alla andra hela tiden *host* Galet bra gjort hörru, grattis ;)

Imorgon är det prov som gäller. Första provet i Historia B så ikväll blir det plugg plugg plugg. Åker till Jocke om en timme och pluggar där, roligare att plugga om man är två plus att man kan förklara för varandra. Me likes.

Förresten, Mora spöade HV igår. Har nog aldrig skrikit så mkt på hockey nån gång tror jag. Underbart, bra gjort Mora. Jag säger bara ett ord - GÖTT.

So long suckers.

Jag & Trut

                  image27


RSS 2.0