Första advent.

Dagen har brörjat bra, tog mig upp redan kl 10 i förmiddags vilket är tidigt med tanke på att det blev rätt sent igår efter myskvällen hos Linda som för övrigt var väldigt lyckad. Såg två filmer, minns dock inte vad dom hette, men bra var dom..
Hur som haver, när jag tagit mig upp såg jag till att vakna ordentligt och tog en snabb långpromenad, passade även på att sola på vägen hem. Gick till pressbyrån och köpte mjölk och åt frukost. Tog en lååång dusch, härligt!

Nu är det dags att plugga en sväng, töligt men väldigt nödvändigt.. Väntar även på att Emma ska ringa :)

Får se vad som händer ikväll. Antingen dans eller så blir det glögg hemma i soffan framför en film. Det lutar nog åt det sista.

Du har inte en aning, att jag tänker på dig precis just nu...


Jo för att..

...det är så att jag och Runää har kännt varandra i ganska precis fem år. Helt sjukt. Hade vi skaffat barn när vi träffades så hade ungen börjat i skolan till hösten - sick! Jag har nog aldrig kännt någon som jag hållit kontakten med så länge förutom typ Ann, Carro och Tove..

Runis är bra.


Gött att man ser in i min neeeesa.

 
yeeah...

Bilderna är för typ, två och ett halv år sen.

Nu ska jag göra i ordning mig för att åka hem till Linda och hennes Thomas.
Blir myskväll med mat, vin, glögg och film!

Jag älskar det!







Att dansa!

Slökväll

Ikväll blir en lugn kväll. Ska plugga lite, kolla på Idol & Hannibal rising. Har donat dom sista julgrejerna *tror jag i alla fall, vem vet vad jag hittar på och får för mig att juldona ännu mer*. Åkte till Bergvik med Johan i eftermiddag och köpte den röda pläden som jag spanat in, en flaska glögg, lite julblommor, lite mat och en bok. Måste tipsa om Stig Larssons böcker, köpte den sista i triologin idag då jag inte kunde släppa taget om den andra boken inatt, läste typ ut den och måste pang på rödbetan på nästa.

Mys med glögg nu. All by myself, men imorgon blir det mat, glögg och film hemma hos Linda & Thomas :)



Grattis till sis som var på anställningsintervju idag och fick jobbet. Fint jobbat gumman :)

Bilden är lite gammal också , fast bara lite ;)

Arn

Har haft en lugn kväll i soffan och kikat på Arn - riket vid vägens slut. Och jag fullkomligt älskade den. Arn-filmerna är fan something special. Fått dålig kritik från både det ena hållet och det andra men jag gillar dom.. Jag menar, vilken tjej gillar inte snygga killar som slåss, hästar och kärlek?!

I´m falling in love, all over again.

I lågornas sken

Somnade supersent inatt och gick upp halv nio i morse, allt med flit. Fick lov att se till att jag skulle vara riktigt trött idag så jag kommer i säng i tid ikväll istället. Så halv nio gick jag upp och åt frukost, pluggade, Maria var förbi och lämnade lite papper. Resten av dagen har gått till att juldona och städa. Älskar verkligen att städa, låter skitknäppt men det finns få saker som är så avslappnande som att städa och lägga sig i soffan, kolla på en film och se vad man åstadkommit. I like it. Tog även en promenad med Johan i eftermiddag, skönt att ut och få lite luft i vinterrusket som förresten börjar likna höstrusk. All snö har smält bort och det är regn och klaffs istället. Usch. Ska det vara vinter *vilket jag inte tycker att det ska* så ska det åtminstone vara ordentligt med snö så att man kan åka skoter och så är det ju rätt mysigt med snö...

Ska duscha, göra lite te och lägga mig och kika på den sista Arn-filmen. Älskar Arn.


Mitt lilla matbord.



Soffan <3



Och sist men inte minst - mitt fönster som jag älskar!

Summa sumarum - en bra dag med massa städning, juldonande och Nordman.

Att inte kunna sova.

När jag är hemma och är sjuk så är jag specialist på att vända på dygnet. Sover till typ...11? Går upp, får i mig frukost vid 12, börjar plugga vid 14 och pluggar några timmar. Sen hamnar jag med en massa mat i soffan och ligger parkerad där tills det är dags att sova. Det är då jag totalt förlorar självdiciplinen, den hamnar någonstans under husgrunden. Jag har i hela mitt liv varit hur kvällspigg som helst, även när jag är sjuk. Med andra ord har jag nu vänt på dygnet, det händer i regel när jag är sjuk eller ledig ett längre tag. Jag vänder även på mattiderna, nu sitter jag här när klockan närmar sig halv två och är vrålhungrig. Brukar dock bli trött när jag äter så nu ska jag se till att skaffa mig en paltkoma... ;)

Min plan är i alla fall att vara uppe länge ikväll och gå upp typ 8 imorgon bitti. Då först kommer jag vara trött imorgon kväll.

Törs du lämna allt du har idag för att gå med en dåre som jag?
Törs du göra det du en gång sa - ge ditt liv till en dåre som jag..?



Estetik.


Återfall

Jag har fått ett återfall, jag är inne i samma fas som jag hamnar i varje vinter, det slår aldrig någonsin fel. Ända sen jag var fyra år har jag varit fast i denna spiral och det SLÅR ALDRIG FEL. Och ikväll hände det. Jag sitter här, googlar i flera timmar, lyssnar, ser och ler.

Varje vinter blir jag onödigt olidligt äckligt kär i Nordman. Han är mannen i mitt liv, spelar ingen roll hur jag vänder och vrider på det, det är alltid Nordman jag faller tillbaka till. Jag är honom evigt lojal!


Hemskheter

Sitter och kollar lite nyheter och vart man än kikar så står det om Jimmy, 22 från Ludvika som försvann i Lördags natt. Jag blir verkligen tagen av sånt här , när människor försvinner utan ett enda spår.. Ingen vet vad som har hänt, ingen vet vart han är, ingen vet...! Frustration. Räcker det inte med allt som redan har hänt i år? För att bara nämna några så blev Rose-Marie i Mora blev mördad, Caroline Stenvall försvann, Engla mördades... Emil.. Jag hatar när sånt här händer och hoppas verkligen med hela mitt hjärta att dom hittar Jimmy oskadd, även fast sannolikheten kanske inte är så stor. Sånt här händer och det känns som att det händer mer skit på vintern. Är det så tror ni?

Ikväll ska jag kolla på efterlyst. Jag ska verkligen kolla på efterlyst.

Jag kan inte tröttna.



Exakt två veckor idag tills jag äntligen efter många om och men fyller 18!!
Jag och Emma ska hitta på något bus då, ett äventyr.
Sara är i New York när jag fyller så hon kan inte vara med, töööligt.
Men när hon kommer hem, då jäklar!

Puss & godnatt ;)

Mamma det är en kändis i köket.

Nästan i alla fall, i huset bredvid. Har precis kommit hem efter en dejt med herr Carl-Jan Granqvist, i egen hög person. Han är rätt så mysig och intressant. Höll på att inte gå dit eftersom att min förkylning inte gett sig än och jag har hört att immunförsvaret är kasst när man är förkyld, gud vet vad man kan dra på sig för olika åkommor i offentliga miljöer. Men jag tog på mig min jacka, jättestora halsduk, mössa och packade ner handspriten i handväskan för Carl-Jan vill man ju inte missa ;)  Är glad att jag gick dit.

Igår kväll försökte jag skriva ett inlägg innan jag la mig men jag och blogg.se var inte så tjenis med varandra så jag drog täcket över huvudet och skriver nu istället. Voila! Kollade i alla fall på Elephant man igår, Simon tipsade. Till en början var jag skeptisk då den är svartvit och tydligen skulle vara rätt så seg och långdragen, inte särskilt händelserik. Men den visade sig vara väldigt bra, tycker jag. Värd.

Ska äta en sväng och plugga lite. Har fått rätt mycket gjort idag. Har tvättat, dejtat Carl-Jan och städat en sväng. Credd till mig!








Gränsen mellan läcker och äckel är hårfin.

08.11.24

Idag är det precis på dagen en månad kvar till julafton! :) Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, känner mig kluven inför julen. Vad ska jag tycka?  Det är ju mysigt med släkt, vänner, hela julpyntsbiten, all mat, snö, tomtar och kalle anka. Men ändå, det är så otroligt överskattat och uppblåst. Well well. Alla ting har väl två sidor, i guess.

Idag är det precis på dagen min storebror Martins födelsedag. 33 år blir han, lillebror. Hoppasdu får en alldeles kanonfin dag, kärlek! <3

Idag är det precis på dagen dags att plugga en sväng.

Puss.

Hemma på min gata i stan...

...var det snö. Nästan alla hus på gatan är vita, och så var de täckta av snö, inga mängder men en del. Vinterland :)

Har spenderat helgen hemma i Mora. Åkte hem i torsdags och kom precis hem. Har inte hunnit med alls så mycket som jag hade planerat då jag har åkt på en riktig mordförkylning. Halsont, nyser, febrig, täppt i näsan & snorar samtidigt som en femåring på dagis. Riktigt osmaklig, i alla fall så känner jag mig så. Min förkylning satte käppar i hjulen för mina planer. Men hann med en del värt ändå. Igår var jag ner på trafikskolan och fixade tid för uppskrivning, uppköring mm. Därefter gick jag och hälsade på mina gamla kollegor på jobbet, passade på att sola när jag ändå var där. Man ska inte sola när man är sjuk har jag hört men det är ju så sjukt skönt när man ändå är lite frusen. Det jag är mest irriterad över att jag missade i helgen är att jag inte träffade bror, Malin och Frida. Skulle ha följt med på babysim i lördags morse men det blev trubbel med skjuts plus att min förkylning knackade på dörren och steg på, helt oinbjuden.. tattare.

Åkte med mamma och pappa till IKEA när vi kom till Karlstad, köpte en massa doftljus och så. De luktar jul <3 så ikväll har jag lagt på lite andra löpare på borden, bytt ut alla vanliga ljus till doftljus som luktar äpple/kanel. Har även packat upp allt och dammsugit av. Ska ta en dusch, göra något att äta och dö i soffan framför en film..

Mamma & Pappa - jag älskar er, ni är bäst.

Ett liv på resande fot.

Nu har Sahara precis åkt hem efter en filmkväll med en massa film, skratt och snack. Me likes :) Min tvätt har precis torkat så jag ska packa ihop väskan inför imorgon, Mora - I´m coming home. Det var ett jäkla farande på mig. Förra helgen - Oslo. Helgen innan var jag i Karlstad, tro det eller ej. Helgen innan det - Mora.. Helgen innan Morahelgen - Lidköping, Arboga & Sthlm. yey me.

Mamma & pappa - klart jag ska ägna tid åt er också när jag är i Mora. Anledningen till att jag inte skrev det i förra inlägget var att det är så självklart, klart som korvspa. Love you!

Why dont you just take me where i never been before...

Lättnad.

Var över till skolan och kollade vad jag fick på tentan, drömde ju mardrömmar och kallsvettades som fan inatt för jag var väl rädd att jag inte klarat den, i guess. När jag kom ut ur salen i fredags var jag helt säker på att det gått käpprätt åt h. Johan kom upp hit till universitetet så gick vi och kollade - jag fick VG. ETT VG! Helt sjukt oväntat.

Har lagat världens godaste mat i eftermiddag, håller på att tvätta och pluggar lite sporadiskt. Sara kommer förmodligen och kollar på film runt 19. Måste packa också för imorgon - då kommer jag hem :) Ska åka och dansa med Mica imorgon kväll, fredag kväll blir det öl, bastu och poolbadande med Odd & Eva på kung gösta. På lördag åker jag nog på babysim med bror, Malin & Frida i Blge och dansar på kvällen. Söndagen kommer nog gå åt till att hälsa på en massa folk och ta mig tillbaka ner hit till Karlstad. Busy busy...

Jag tror att känslan jag känner nu kallas lättnad.

     
The Pouges - Fairytale of New York

Mys.

Jag gillar egentligen inte julen, den är rätt läskig och överskattad. Men jag kan ändå inte hålla mig från att längta liiiite, i alla fall tills det är advent. Ut & gå kalla kvällspromenader, hem och dricka glögg med raggsockor på och tända ljus. Gå omkring och mysa på julskyltningen. Baka en massa pepparkakor, lussekatter och sånt. Helt enkelt bara mysa med någon man tycker om. Me likes.

Duschen nu, sen frukost och en sväng till skolan om jag inte fått min bok. Ska åka ner och kolla posten. Imorgon åker jag hem till Mora så idag blir det tvätt och packning. Riktigt tråkigt men ska bli skönt att komma hem. Tror att det behövs, träffa familjen och bara ta det lugnt. Har vaknat helt kallsvettig typ 3 gånger inatt, drömde en massa dretdrömmar om att jag inte klarade tentan... Gah. Ångest.

Måste även säga grattis till Jennie och Stene som fått en flicka! :)

Sicko.

Tänk vad mycket nyttigt och småkul man hinner med under en hel dag om man bara kommer sig för och pallrar sig upp ur sängen på morgonen, inte ligger och trynar och sover... Har gjort så mycket idag så jag orkar inte räkna upp allt, tråkigt med såna blogginlägg också.. "Idag har jag bla bla bla , sen har jag la la la..." Nej. Sånt töl orkar jag inte med idag. Kan i alla fall säga att vi började med ny kurs i skolan idag då vi tentade av den andra i fredags, ska bli kul med lite nytt, plus att den här kursen garanterat kommer bli hundra gånger intressantare. Kanske inte lättare eller mindre jobbigt, men kommer nog gå rätt okej.

Ikväll har jag legat i soffan, trynat och kollat på Sicko. Sara tipsade mig så jag fick lov att de den, riktigt intressant. Gillar Michael Moore.



"They live in a world of we, not me. We´ll never fix anything untill we get that one basic thing right."

Jag saknar...

... att bråka med Runää



... att campa i rosa stugor med Elle



... och att tvätta bilen med Ann i solen när hon är som vanligt


Ooja.

I fredags hade vi tenta, fyfan. Hade verkligen pluggat, nött OH-bilder, gamla tentor, anteckningar... allt man kan tänka sig. Kände mig säker på allt och gick till tentan utan att vara så värst nervös, fast det borde jag ha varit. Det hängde verkligen på frågorna, med rätt frågor hade det gått galant, men men fel frågor gick det skit! Dretfrågor, har nog aldrig suttit så länge med ett prov eller liknande förr, brukar vara den som kommer sist och går först och alltid klarar mig. Men så var det inte nu. Inte för att det är något fel på att sitta länge, det visar bara att det var svår skit. Vet inte om jag klarat den, hoppas det. Får väl se om några veckor.

Efter tentan packade jag & Emma ihop oss i hennes bil och for till Oslo, göttans. Skönt att komma bort lite efter en massa tentaplugg och stress. Jag gillade inte Norge innan jag åkte och gillar fortfarande inte Norge nu när jag kommit hem, men Oslo var rätt mysigt ändå... fast det säger jag bara när ingen hör ;)

Min lägenhet ser ut som en krigszon just nu. Hann inte diska innan jag och emma åkte så det måste ordnas. Ligger packning överallt, orkade verkligen inte packa upp igår. Rev bara ur allt som var i väskan på golvet så jag hittade det nödvändigaste för att kunna göra i ordning mig för att sova. Med andra ord, på dagens schema står städning. Måste åka in till stan också och växla tillbaks massa norska dretpengar, kolla på en klocka och en ny telefon. Ikväll tänkte jag kolla på film, eller börja med körkortet. Ingen som vet.



T.I. - Whatever you like

dan före dan.

Imorgon är dagen med stort D, grand finale, ljuset i tunneln börjar synas. Sara kom hit vid 8 i morse och bankade på dörren, jag var redan vaken *hade tvättstugan kl 7*.. Men jag kan lova att jag var mer död än levande. Vaknade till efter ett tag efter frukostätande och kalldusch. Pluggat ända tills nu, ca 5 timmar med andra ord. Känner mig så redo jag kan inför tentan imorgon... Så redo man nu kan känna sig inför en tenta på 1800 sidor (?)

Ska diska av lite, vika tvätt och lägga mig i sängen med datorn och kolla på en film. Får bli en sjukt lugn dag idag.


Poss.


Hot N Cold

Har pallrat mig ur sängen, som vanligt senare än jag borde... Åt frukost, diskade, dammsög en sväng & gjorde i ordning mig. Nu sitter jag och tölar lite på msn. Ska plugga nu, blir massa plugg idag. Uuua.

Bjuder på en kung låt....



Enjoy!

Föresten, Sara - du skulle komma hit idag. Plugga.
Så Sahara - pallra dig hit nu! :)

08.11.11

November, deprimerande jäkla månad. Man sitter ensam i sin lilla vrå, kollar på dåliga filmer, lyssnar på regnet & blåsten, tänder billiga doftljus fråk IKEA och äter dret till frukost. Fyfan...

Dagen i korta dag har gått ut på att springa, sola, duscha lääänge, äta en massa mat & plugga.

Har ätit hur mycket som helst men blir inte mätt. Jäkla magkatarr. Är även sötsugen som en femåring, men nej, jag tänker inte äta en massa onyttigheter. Nu ska det bli ändring på dåliga vanor.

Orkar inte skriva mer men är för pigg för att sova.... Suck.

morot

Vaknade precis, sov länge idag - längre än jag borde. Men man lär se till att vara klar i knoppen när det är tentavecka och allt. Min plan var att ut och springa nu men jag är hur seg i kroppen som helst.. dock ger jag inte upp. Peppar mig själv med bilder på smala människor *HAHA* och vetskapen om att jag får hoppa in i duschen så fort jag kommer hem och crasha i soffan med fika & böcker. Tända lite ljus, dricka te och plugga.

Fine by me;)

bumblebee

Ligger i soffan och dricker lite kaffe *även fast jag inte borde*, har precis ätit frukost och diskat av. Ska göra i ordning mig och gå till skolan för en eftermiddag PPU *personlig professionell utveckling*.... töldag. Tänkte ut och springa när jag vaknade men det regnar och blåser, dretväder.

Jag saknar Joel lite extra idag.





för trött för en rubrik

Sitter och pratar på msn med min storebror, Robert. Han är min förebild!

Jag älskar min familj. Alla läsare *de få jag har* blir nog less på mitt tjat om hur mycket jag älskar min familj och mina vänner. Men det är så. Jag kan inte säga det nog många gånger. De är det mest värda jag har.



Godnatt. Jag älskar livet.

enjoy

                                

Sundays.

Idag är det söndag, jag gillar faktiskt söndagar mer och mer ju äldre jag blir. Nu låter det som att jag är 65 år gammal och pensionär. Men faktiskt. När jag var liten så skydde jag söndagar som pesten. Det var den tråkiga dagen, töldagen, sista helgdagen. Man visste att skolan väntade runt knuten, kändes som att det var dags att önska sin sista måltid för att därefter ta en sväng förbi giljotinen. Inte för att skolan var hemsk, jag gillade skolan, utan för att helger och ledighet var liiiite bättre ;) Men idag sitter jag här i min lilla skokartong till etta, det är söndag - och jag gillar det. En pluggfri dag med soffmys, filmtittande och blåbärste i mängder. Bara en massa vila, ta hand om sig själv. Gött det.

Igårkväll var jag hemma hos Sara & Kim, tittade på dansbandskampen, drack vin, drack champange, drack JD. Drack alltså en hel del olika saker - men skrattade liiite mer. Var hur trevligt som helst - så tack för igår, i stugan! ;) haha.
Scotts gick vidare än en gång, vet inte riktigt vad jag tycker om det. Kan inte bestämma mig. Kul för dom att det går bra men ändå... jag vet inte. Antingen så ser dom till att vinna hela skiten så vi kan ha ett stort, fancy bröllop eller så ser dom till att åka ut nu. Take your pick guys ;) Mohaha!

Har precis kollat på Idolreprisen från i helgen.. Och kom igen. Robin B - he was just my cup of tea!

Nej. Nu ska jag hoppa in i duschen, måla lite naglar, dricka lite blåbärste & bara njuta av att det är söndag.

Happy ending.

Jag måste bara säga att jag är en riktig helylletjej, älskar chick flicks med töntigt lyckliga slut. Kollade precis på Just like heaven. Egentligen en skittöntig film, but I love it ;)

Nu ska jag lägga mig och drömma om fler happy endings.

Pappa.

Oftast när jag ringer hem så är det mamma jag pratar med. Det är inte alls ofta jag och pappa tölar i telefonen om allt och ingenting.. Men idag tänkte jag att, jag saknar min pappa och jag tänker ringa honom. Man vet inte hur lång tid man har de man älskar kvar omkring sig så man ska bannemig ta vara på dem och inte få lov att ångra något senare. Så ikväll ringde jag min pappa. Mamma är på bowling med jobbet så han satt ensam hemma och kollade på tv. Vi tölade tills pengarna på min telefon tog slut & det var det värt. Vad är några kronor om man jämför med ens pappa?! När jag flyttade hit hittade jag ett kort hemma i Mora på mig och pappa när jag var typ 6 år. Jag sitter i pappas knä på vår trapp utanför gamla huset i Mora och spelar fiol. Jag är glad att jag har det kortet med mig hit :)
Pappa - jag älskar dig.

Vad har jag gjort idag? Dagen började med att jag klev upp runt nio och tog min dagliga runda i skogen, sprang ca tre km. Efter det gick jag upp till Kronoparken C och solade. Gött att bara ligga och slappna av, lyssna på musik och bli lite brun samtidigt :) Jag har även fått min bok som varit på vift (Social rapport från Socialstyrelsen), så jag har läst ett kapitel i den. Gött att få det gjort, nu är det bara ett kapitel kvar i den som ska plöjas igenom innan tentan. Medan jag pluggade kom jag på att jag fick lov att åka och handla, frågan var bara hur, tattigt att åka buss till ICA Maxi och hem med en massa kassar. Linda räddade min dag. Hon kom hit och skjutsade mig till Maxi och tillbaks. Tack gumman - du är guld. Nu ligger jag med paltkoma i soffan och ska kolla på en film innan jag lägger mig. Måste orka springa och sola imorgon bitti innan Johan. Johan & Sara kommer hit för lite tentaplugg.

Jag har bestämt mig för att börja äta nyttigare så när jag nu var och handlade köpte jag quinoa. Har aldrig varken ätit eller lagat det förr men något nytt skadar aldrig. Och vilken tur att jag provade, var verkligen hur gott som helst. Så ikväll åts det quinoa med sallad (på avokado, färska champinjoner, körsbärstomater, rödlök, gurka & sallad) och kyckling. GÖTT.

Haha gud vad tölig jag är. Värsta pensionären som skriver om mat och grejer.. Men men.. jävligt ovärt men något ska man skriva om..

Och än en gång: pappa - jag älskar dig.

just nothing

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Jag är mest trött men för rastlös för att kunna somna. Ska dricka lite tranbärsjuice och sen lägga mig tänkte jag. Men det skadar inte att uppdatera lite här först, inte för att jag kommer skriva något värt - snarare något ovärt. Äh..

Har pluggat rätt mycket idag i alla fall. Sara och Johan följde med upp till mig och pluggade lite när vi hade slutat idag. När de gick fortsatte jag och plöjde lite OH-bilder, mänskliga rättigheter och sociala rapporter... Skitkul, du blir lite avis va? ;) *not*

Nej.
Puss & godnatt.



... se, något ovärt.

P.S.

Har kollat på P.S. I love you igen ikväll. Älskar den. Hur bra som helst verkligen..

Nu är jag trött, måste sova så jag orkar plugga. Tenta nästa fredag.. Sen frihet i några dagar :) Mycket plugg, stress och prestationsångest - men jag gillar det på ett skumt sätt.

Kissing him would be the end of life as i know it.




Ännu en bild från i helgen. Simon & Ann - ni är värda.

Mundy - Galway girl

Love.

Love is in the air.

Sitter och diskuterar lite ragg, kärlek & pirr i magen med en kär vän på msn. Närmare bestämt med David. Mitt guldkorn till vän. Måste citera honom....

"jag har ett riktigt våp som är efter mig.. oproportionerlig utav tusan.. strl 34-36 nånting på överkroppen, men en röv som är större än vår hörnsoffa.. ser lite ut som en inavlad amerikansk redneck i ansiktet. är så förvirrad att man misstar det med senildemens..."


oh la la la

ge mig en öl så ska du se jag vaknar till
ge mig en öl så gör jag vad du vill
ge mig
en öl så finns det inga gränser kvar
ge mig en öl så ger jag allt jag har







I helgen har jag med andra ord varit i Mora och hälsat på min familj <3 min elit & sist men inte minst - min ANN.

När jag kom hem till Karlstad så gick jag och Filipos och handlade, se vad vi hittade



Världens största, muterade löv.

Puss & godnatt.

RSS 2.0