Mitt i prick.

image97

Matthew Gray Gubler

This is just my cup of tea

Fy skäms.

Jag vet, jag har varit riktigt urusel på bloggfronten sista tiden. Alldeles värdelös. Som tur är har drottningen av bortförklaringar ännu en sådan, jag tar studenten om en vecka så ärligt talat har jag inte haft tid att blogga. När jag väl slår ner arslet på kvällen efter allt pluggande så orkar jag knappt lyfta på lillfingret. Men - nu är det slut på sånt! Betygen sattes idag så nu är jag klar med allt. Det enda jag har kvar är att jag ska hålla ett tal på svenskan på torsdag. Talet skrev jag någon gång i våras så det finns färdigt och klart, i princip bara att läsa upp.. Känns så overkligt att ta studenten, satt och pratade med Cilla idag ute i solen innan vi skulle ha mode. Vi har ju haft en trygghet, en vardag som varit densamma i 12 år och nu ska vi helt plötsligt bara...sluta skolan?! Vet inte om jag ska skratta eller gråta. På studenten kommer jag i alla fall garanterat gråta så idag inhandlades vattenfast smink! Det börjar ju verkligen närma sig nu. Om en vecka imorgon kommer alla släktingar upp hit till lilla Mora, skjortan till dräkten är struken, allting är planerat in i minsta detalj både gällande själva studentdagen med alla studenter, studentskivan här hemma och festandet. Jag fick även veta att Odd och Eva kommer kidnappa mig dagen efter studenten, då står scotts på schemat och därefter en sväng ner till Sthlm över helgen <3

För övrigt har jag förmodligen fått jobb.. Hotell Siljan it is och jag börjar på söndag. Så skönt att veta att man har någon form av inkomst i sommar. Gött! Blev lite rädd där ett tag när alla andra snackar om hur mycket jobb de har att göra och jag bara satt där. Men nu jäklar. Har inte varit såhär pepp att jobba på lääänge nu, förmodligen för att jag redan vet vad jag kommer lägga pengarna på ;)

Jag är väldigt förvirrad just nu. Vet inte hur jag ska förhålla mig till något alls för fem öre. Helt lost. Jag vet inte hur det kommer kännas efter studenten utan någon skola att gå till, jag vet inte vad jag kommer göra till hösten och dessutom inte vart! det är nog det värsta. Jag vet inte vart jag kommer spendera de kommande åren... Jag vågar inte låga mig själv ta ut något i förskott vad det än gäller just nu och jag vet inte ens själv vad jag vill. Jag ser mig själv som ett lika stort mysterium just nu som kräksnön på baldagen den 17 maj.

image96

Det bränns.

Nu ligger jag här i sängen, funderar över texterna till allt vi ska sjunga med kören på studenten, kikar på studentmössan och påminner mig själv om att det faktiskt inte är så lång tid kvar till studenten. Kom igen, studenten! Jag började ju nyss på St Mikael, jag har ju precis lärt mig hitta - så ska man sluta? Det känns som att det var igår jag började i ettan. Eller nej, det känns som att det var igår jag började nian. Vad ska man egentligen göra med livet och vad ska det bli av en? Vickan skrev nyss på msn att hon undrar över vad jag egentligen kommer göra om ett år, det vet jag inte ens själv kan jag meddela. Men jag vet vad jag hoppas.

Imorgon är det bal. Den här gången är det min egen bal jag ska på och det känns faktiskt lite overkligt. Bal, då nalkas studenten och det går av bara farten allting. Det enda jag kan tänka på är däremot min jäkla tandutdragning nästa fredag. Den förstör allt, finns ingen glädje med studenten längre. Jag oroar mig så mycket att jag har fått magkatarr. Hejja mig! Detta är precis mina takter. Well well. Bal imorgon som sagt. Det ska bli mellan 3-8 grader varmt ute och komma snö inatt, regn imorgon. Jag har skaffat annan skjuts istället för häst och vagn. Johan, Anna och Fredrik hängde inte på så jag kommer anlända till balen i sällskap med Ann och hennes kompis. Förlåt Johan! Men att sitta med klänning och hår för flera tusen ute i kylan och frysa känns inte så tilltalande. Dessutom känner jag redan nu att mitt halsont är på väg tillbaka. När ska jag få vara frisk?

Nej. Det är 10 skoldagar kvar. Detta är läskigt och jag är alldeles skräckslagen och supernöjd samtidigt. Märklig känsla. Kommer garanterat gråta som ett barn på studenten och jag saknar min klass redan nu.

Tips.

Har pluggat en hel del nu, är långt ifrån klar men jag orkar bannemig inte mer ikväll. Ska sova på saken tills imorgon. Skönt med sovmorgon. Går i skolan 12-13 sen jobbar jag 14-18. Lite klirr i kassan ;)

Måste tipsa om två saker bara. Den första är Lokas nya Himalaya High. Har nog aldrig druckit så gott mineralvatten i hela mitt liv. Loka har gjort några nya, alla under namnet "Loka likes asia" och min favorit är som sagt Himalaya High med smak av vit persika och grönt te <3 Har även börjat dricka en hel massa te, i skolan blev jag tipsad att prova African Rooibos och det är jag glad att jag gjorde. Lite mjölk och honung i så blir det mums. Smakar nästan lite jul.

image94  image95



Puss o godnatt

Joe Cocker - Unchain my heart

Världsbäst.

Pratade precis med mamma. Hon är i Sthlm på någon utbildning med jobbet och kommer hem imorgon och med sig har hon - två klänningar åt mig som jag spanat in på Gina Tricot. Min mamma är världsbäst <3 Jag hade lätt köpt något åt henne om jag hade haft pengar men tyvärr så skiner dom med sin frånvaro. Får plugga en sväng istället och förhoppningsvis komma hem med bra betyg istället, hon brukar bli gladare då än om hon får något  - kultur och idéhistoria here I come!

Kontroll.

Nu tänker jag ta kontrollen själv över mitt eget liv och inte låta andra styra. Jag är en sån som inte kan fatta egna beslut och göra som jag vill för jag vet aldrig vad jag vill, därför låter jag andra göra besluten så hänger jag på istället. Sånt får det bannemig vara slut med. Jag ska ta kontrollen och regissera min film nu *gillar A´s liknelse*.
Livet är en film och man är själv regissören, man skriver sitt manus och bestämmer själv  hur det ska se ut - bara man har papper och penna. Och det har jag. Man kan inte bestämma över hur andra i ens omgivning väljer att agera, tänka och känna men man kan faktiskt bestämma över sig själv och hur man själv ska agera. Det är inte lätt och jag vet inte om jag kan men jag ska i alla fall ge det ett ärligt försök. Som jag skrev i det förra inlägget så sätter allt funderande stopp för levandet. Jag ska leva, jag ska regissera och jag ska försöka må bra. Dessutom ser jag det hela som en liten utmaning, jag vet hur jag vill att vissa personer ska förhålla sig till ett och annat och det är väl min uppgift att försöka se till att det blir så. Inte under pistolhot utan andra metoder, vilka vet jag inte, det är något jag får lov att fundera ut - medan jag lever!


Du är min sjukdom och du håller på att lämna min kropp - men jag vill inte bli frisk.


en författare skriver aldrig vad budskapet är direkt, det nås genom eftertanke hos läsaren


Jag har ljugit.

Man ska inte ljuga. Men ibland gör man det av olika anledingar och ibland vet man inte ens om dom själv. Ibland är det små vita lögner för att slippa något obehagligt som man inte vill och ibland för att inte bli påkommen med något man redan gjort. Ibland för att dölja och ibland för att förneka. Jag tror att jag har ljugit på grund av dom två senaste anledningarna. Folk frågar om jag är okej och om jag mår bra och jag säger "Jaaa. Allt är prima." Men sorry guys. Så är icke fallet. Jag är förkyld *fast det ljuger jag inte om*, jag kan inte se fram emot att ta studenten på grund av den här jäkla tandutdragningen som jag grämer mig för, jag mår inte bra för att jag... ja... en massa. Allt hopar sig, både positiva saker och negativa men om negativa tar udden av dom positiva. Förvirring.

Jag har varit hemma från skolan igår och idag för att jag är sjuk. Ändå kan jag inte sitta still, jag klättrar på väggarna, det kryper i mig. Igår var jag ut och for med mamma, en liten tripp till Älvdalen, sen tvättade jag bilen till någon gång efter 22 på kvällen. Spontangrej, bilen var skitig. Idag har jag härjat runt med Carro *tack för en fin dag hun*. Imorgon ska jag ta mitt förkylda jag och gå till skolan om jag så ska snyta mig i böckerna. Visst är det skönt att vara hemma och få plugga på egen hand men jag har som vanligt noll självdiciplin.

Kom att tänka på att jag faktiskt inte kommer bo i Mora så länge till. Jag ska ut i världen på egna ben och jag är livrädd. Skräckslagen. Hur ska jag klara mig? Hur ska jag klara mig utan alla guldkorn här i Mora. Dom jag växt upp med, dom jag kan åka hem till när som helst på dygnet bara för att. Dom jag kan skratta och gråta med. Carro och Ann - jag kommer inte överleva utan er. Ni är mina klippor.

Varför ska man träffa människor som man passar ruskigt bra ihop med vid helt fel tidpunkt? Varför är det alltid så? Det är inget man kan göra något åt men man kan ju fundera över hur det kommer sig. Tajmingen är urusel och det är så jäkla synd. Man tänker på hur bra det kunde ha varit om det inte hänt just nu. Visst kan man vänta och se om det blir en annan femma sen, men tänk om det inte blir det då? Hur länge ska man vänta och fundera, när ska man leva? Funderandet blir en paus i levandet och är det värt det? Hur vet man vad man ska prioritera och inte? Tänk om man gör totalfel? Min filosofi har alltid varit - friskt vågat hälften vunnet. Men är det så?

Det är som att känna doften av blommor på våren innan man ser dom.


Valborg och SM

Jag måste säga att valborg är nog den "högtid" jag gillar mest. Det går bannemig inte att misslyckas med valborgsfirande. Valborg är som en milstolpe för att våren börjar och vintern tar slut - and I love it. Jag kom att tänka på varför jag gillar valborg så mycket när jag i onsdags var på väg ner till kajen för att börja mitt valborgsfirande med att kika på Team Cans med Ann. Förmodligen var det sista valborgsfirandet hemma i Mora på länge, självklart ska det då spenderas med Ann. Anyway, Cansarna var hur bra som helst och trots folkmängden *4-5000 pers?* lyckades jag ta några kort. Efter kajen bar det av till Öna, till Eva - mammas kompis. Där åts det middag och jag måste än en gång säga att hon gör universums grymmaste rödvinssås. Jag åt tills jag inte visste vad jag hette och knallade hem till ann för att dricka lite vin och kika på film. Almost Famous såklart. Ett lyckat valborgsfirande, som alla år. Team Cans, Ann, rödvinssås och Almost Famous kan inte gå fel.

I torsdags gick jag upp i tid för att packa klart allt inför SM. kl 12 var det samling och avresa från Willys. Trots förkylningen var humöret på topp. Jag knölade in mig och min packning i bilen och ploppade in mp3n i öronen bums. Lite drygt tre timmar senare var vi framme i ett vårigt Enköping. Om själva SM finns inte så mycket att säga. Härlig helg med mängder av bra dans och allt som hör till. Det bästa är att träffa vissa som man inte annars träffar så ofta, men gärna skulle. Jag och Mattias dansade vår sista tävling tillsammans, lite kul att "avsluta" våra tre år med ett SM och vi är nöjda med allt. Själva SM avslutades med bankett. Vi åt inte men vi dansade i alla fall. Zlips spelade. Måste säga att dom spelade förvånansvärt dåligt, det var liksom inte Zlips utan det var som om Zlips tagit semester. Kvällen får i alla fall några toasters, räddningen var alla bra dansare.

För övrigt är jag fortfarande förkyld, hemma från skolan idag för att ta igen mig. Har egentligen inte tid att vara sjuk nu men vad gör man. Bättre att vara hemma och bli frisk nu, ska jobba torsdag och fredag och på lördag blir det hårfixning hos Madde. Ska fixa utväxten och prova ut en balfrisyt. Nu känns det verkligen att det börjar dra ihop sig till studenten. Fyra veckor och tre dagar kvar till den stora dagen. Längtar verkligen. Synd att min tandutdragning ska förstöra så mycket bara. Jag sitter och ser fram emot studenten och kommer på mig själv med att jag faktiskt glömt att jag ska dra ut fyra tänder en vecka innan. Hejja. Kommer ha fyra gluggar på min egen student. Fin tajming.


VALBORG

      
     


SM

       
     

i dont know what you do
but you do it well
I'm under your spell

RSS 2.0