Upptagen, nu igen.

Nu har jag varit sådär dålig på att blogg igen, men det har varit fullt upp på slutet. En hel del skolgrejer och sånt, sen måste jag erkänna att jag har varit lat.

Nu har jag börjat fundera på riktigt över vad jag ska göra efter studenten, eller rättare sagt - vad och vart jag ska plugga. För plugga ska jag. Mitt medel är inte det bästa, faktiskt så dåligt att jag inte tänker säga vad jag har. Men det bådar inte gott. Kl 10 idag hade jag tid hos syon, blev lite sen som vanligt men hann prata en hel del ändå. Faktiskt så kom vi bara fram till det vi redan visste. Jag måste söka så många skolor som möjligt och göra högskoleprovet! Det är nästan något av det viktigaste. Även fast resultatet kanske inte kommer vara jättebra så har jag ju ändå en lite större chans att komma in någonstans, eller ja, chansen är inte lika liten som den är nu. Det jag funderar på är vad jag ska plugga. Det lutar åt beteendevetenskap eller kognitionsvetenskap. Det sånt jag är intresserad av och tydligen kommer det vara brist på "beteendevetare" om några år framöver. Anyway. Det måste ordna sig. Nästa problem är boende, inte för att verka kräsen eller så, men jag vägrar bo i korridor, dela lägenhet eller hyra ett rum. Jag måste ha något eget, enbart på grund av mina egna problem.

Annars då. Imorgon förmiddag åker vi till Övik på mara. Jag, Madde, Anders och Elle. Åsa är redan i Övik när vi kommer dit. Det blir en hel helg med dans. Dom andra kommer gå på stan på dagarna när vi inte dansar men jag tänker ta det här som en semester och passa på att plugga lite också.

En annan helt ointressant sak är att jag tog andra sprutan i vaccinationen mot underlivscancer idag. Töntig som jag är brukar jag trilskas en hel del med doktorn, spruträdd är vad jag är. Förra sprutan tog det 45 minuter innan jag gav upp och lät honom ge mig den. Men idag, tro det eller ej. Två minuter , högst? Tog den på en gång utan att jäklas något alls. För att belöna mig själv knallade jag ner på stan och köpte en ny handväska. Haha. Hejja.

Nej, nu ska jag packa tvätta klart och packa ner det sista. Sen äta lite kvällsmat och sova tidigt. Det kommer bli en rolig men jobbig helg.

Puss.

Busy.

Idag har det inte varit en lätt dag. Helt okej men den har varit jobb och helt fullspäckad med saker. Eller ja, inte en massa saker men jag har inte fått en lugn stund i alla fall. Dagen började med religion kl 8 i morse, efter att ha sovit enbart två timmar inatt var det segt att pallra sig upp och gå till skolan, men jag skärpte till mig och gjorde det. Därefter *efter religionen* var det projektarbetessnack med Yngve, en kvarts rast och en lååång filosofilektion. Som tur är var lektionerna slut där, den sista vi hade var "inställd" för dalasinfoniettan spelade i aulan och det var obligatoriskt för oss att gå dit. Musiken är väl inte riktigt det man själv lyssnar på alla gånger, men det var intressant att se/lyssna på dom "live".. Anyway. Direkt efter skolan bar det av till jobbet. Runää var snäll och skjutsade mig. Runt 14.30 började jag jobba och jobbade oavbrutet ända till 18.10. Lite kämpigt med tanke på att jag fortfarande inte ätit mer än en macka på filosofin. Men jag överlevde dagen och kom hem helskinnad med lite lön att hämta ut när jag känner för det. Jag jobbade ju faktiskt igår också, med andra ord har jag tjänat lite kosing, inte mycket - men lite.

Jag låg heller inte på latsidan igår, visst - jag började inte skolan förrän kl 9.55 *trodde jag*. På schemat står det 9.55 men vi skulle tydligen kolla på film hela pskologilektionen *min första lektion för dagen*, så vi började tydligen 9.30, med andra ord kom jag sent. I alla fall, jag gick i skolan till 13 och jobbade 14-17. När jag slutat jobba kom Åsa och hämtade mig så åkte vi och handlade lite, efter det skjutsade hon hem mig - jag lagade mat snabbt som blixten och åkte till dansen för att hålla kurs. Efter kursen dansade jag en timme sen var jag så trött att jag for hem. Börjar bli trött på dagarna, det blev jag inte förr - men det är nog åldern ;)

Tänk vad mycket man kan göra på två dagar, egentligen. Den här helgen tänker jag i alla fall inte göra så mycket mer än att sitta i sängen och plugga. Mängder. Massa svenska, psykologi och projektarbete. Lugna gatan.

Jag har börjat fundera på att klippa mig kortare, men jag skiter nog i det, i alla fall just nu. Som jag sparat mitt hår det sista året - ska jag klippa av allt det nu?! Nej, men det är en frestande tanke att göra något annorlunda.

Vincent - Miss blue

image54

Heath.

I morse hittades Heath Ledger död i sin lägenhet i New York.

RIP

image53


Ge mig.

Jag vill ha sommar NU, på en gång! En sommar med en massa soltimmar och värme, inte ett moln. Sommaren 2006 var perfekt, alldeles underbar. Den blir svårslagen men om man jämför med sommaren som var så är chansen stor att den kommande blir bättre. Sol, bikini, driknar, stockholm, dans, vänner och sist men inte minst - STUDENTEN! Ser verkligen fram emot studenten, men tänker man efter så är det bara just den dagen *5e juni* man njuter av, dagen efter vaknar man med både baksmälla och ångest. I vilket fall ska det bli ruskigt kul! :)


image52

Låten sommaren - 07
Mange Schmidt - Giftig

Nä. Nu ska jag göra lite nytta, städa av rummet och börja tina laxen, ska laga mat åt Åsa :)

Beslut.

Jag bestämde mig för att stanna hemma från tävlingen och plugga istället. Det är inte för att jag inte vill tävla utan det är för att jag vill sköta skolan nu när det är sista terminen i trean. Jag får ingen mer chans att förändra de betyg jag får utan det är nu jag måste skärpa mig, på en gång. Att en helg försvinner gör mycket, både betygsmässigt och för mig själv. Ju tröttare jag blir desto mer hjärnspöken får jag. Eftersom jag ändå ska till Övik hela nästa helg så bestämde jag mig för att prioritera pluggandet och vilan den här helgen istället för att tävla.

Nu ska jag plugga.

Förresten har jag världens bästa syskon *Tack till Robert* <3

Två lyckliga dårar.

Första dagen i skolan efter en lugn helg är avklarad, och jag är helt slut. Har jag någonsin varit såhär trött? Efter två lektioner med två och en halv timmes hål mellan, skandal.

Igår kväll på träningen fick jag reda på att vi ska åka mellan 03.30 och 04.00 på lördag morgon. Tävling i Eskilstuna som gäller. MEN KOM IGEN. Jag tänker inte åka så tidigt! Vår klass börjar inte förän 16.00. Med andra ord åker vi hemifrån 12 timmar innan vi ska tävla, fyfan. Blir förmodligen så att jag åker till mormor i Örebro med mamma på fredag och sover där, åker till eskilstuna på lördag mitt på dagen. Äääh. Whatever.

Nu ska jag iväg och handla med Åsa...
 
Lisa Ekdahl - Två lyckliga dårar

Man kan ta fel.

Jag och Åsa hade en mysig kväll framför tvn igår. God mat och sånt :)

När vi skulle kolla på filmen jag hade hyrt så satte vi in den i dvdn och började kolla, men det talet föll bort. Man hörde inte vad dom sa utan man fick läsa texten för att fatta. Så blir det varje gång när man hyr film och kikar på den i Åsas dvd, men som tur är har hon en till och den funkar alltid utmärkt. Jag bad henne att byta till den andra men sen såg jag att det stog nåt dvd-liknande på tvbänken..

Jag : Men Åsa, vad är det där då? den där som står där? kan vi inte använda den?
Åsa: Men hallå! Det är en wc.
Jag : VA? Vadå wc?
Åsa: Ja, det är en wc.
Jag : Du menar väl ändå VHS?
Åsa: Haha ja, det är klart jag gör.

Kulkul. jag skrattade i typ 5 minuter. Höll på att dö. Och ja, man kan ta fel på en VHS och tro att det är en DVD. Den där VHSn som hon hade såg jävligt hipp och modern ut.. så.. ja. 10 poäng till oss.

Joaquin Phoenix

Jag åkte ner på videocenter för att hyra Walk the line. Visst, jag har sett den minst tre gånger men Åsa har aldrig sett den. Man får inte missa Walk the line, så jag tänkte att när vi ändå tänkt hyra film kunde vi lika gärna hyra den. När jag väl kommer ner till videocenter och slänger upp pengarna vid kassan och ber Basse leta reda på filmen åt mig så jag slapp springa runt som en yr höna bland alla hyllor och se vilsen ut säger han att dom inte har den. Vadå inte har?! Man har Walk the line, den är ju den! Men nej, dom hade den inte, efter att ha själv fått kolla i datorn där alla filmer är "registrerade" utan att hitta den trodde jag honom. Menmen. Jag hyrde nån komedi som han rekommenderade i alla fall. Men ändå. jag får klara mig utan Joaquin Phoenix  ikväll..

image51

Nu går jag till Åsa.

Gravid på spa.

Inatt drömde jag världens märkligaste dröm. Jag var jättegravid och blev skickad på spa för att få bättre kontakt med min bebis. Usch, mardröm. I alla fall så sov jag gott och hade faktiskt inga problem med att somna vilket jag har haft ett tag. Legat sömnlös även fast jag känt mig trött, ibland så länge som till kvart över tre.

I alla fall. Den här helgen spenderar jag hos Åsa. Hennes Crille är i Åre med sina kompisar så jag håller tösabiten lite sällskap. Vi gör typ ingenting.. Äter mat, kollar på tv, pratar, kikar på bilder från utlandsresor och skrattar. Njuter av att det är sista helgen på hemmaplan på några veckor framöver. Nästa helg är det tävling i Eskilstuna och helgen därpå tar vi vårt pick och pack och far till Ö-vik på mara. Visst ska allt det bli kul också *allt utom tävlingen, känner inte att det är nån bra idé att tävla nu, vi är fan inte i form* men det är skönt att bara vara hemma och vara lugn också. Det jag ser fram emot mest i Ö-vik är att träffa Odd och Eva, dom åker ju till Thailand snart och blir borta tre veckor. Har inte träffat mina extraföräldrar på länge nu, ett tag åkte jag ner till Sthlm en gång i månaden ungefär, men nu har vi inte setts sen i ... oktober ?

Balklänningskikandet igår ledde ingen vart. Ärligt talat blev jag rätt besviken då allt såg otroligt hemsytt ut *visst, det var hemsytt på någon ateljé ute i Rättvik men det kan ju se snyggt ut för det* och framhävde direkt inga kurvor, timglasformen som jag är ute efter kunde jag glömma. Så nej. Men nu kan jag i alla fall stryka den ateljén från min lista på intressanta ställen att kolla in. Jag kom fram till att den klänningen jag provat hittills och som är bäst so far är den lila/röda i borlänge. Den gillade jag. Bad mamma att ringa tillbaka till stället vi hittade den på och höra om den var kvar , för i såna fall hade jag åkt ner och köpt den, men självklart var den såld. Synd, men jag tänker att det var väl inte meningen att jag skulle ha den.

Nej, tro om man ska göra lite nytta. Ska ta en dusch och plugga lite psykologi, måste även ta tag i mitt projektarbete som jag kört fast med. Eller ja, ärligt talat har jag inte kört någonstans för jag har knappt börjat.

Ikväll står det mat och film hos Åsa på schemat.
Ädelsostsås med klyftpotatis och kycklingfileer.
Walk the line.

Åsa och jag.

Åsa kom förbi runt 15.30.. Jag var kock och lagade en avancerad rätt vid namn makaroner och falukorv ;) haha. Efter det begav vi oss till pappa som var på bouleträning och gav honom hans nycklar som han glömt hemma, därefter ner på Åhlens så jag fick ner och köpa mina efterlängtade lila leggins. Dom leggins jag hittade var i storlek 45 och över, fanns inga mindre i den färgen jag gett mig fan på att jag skulle ha. Jag tog en kik i en rea-låda och vips! Där låg ett par mörklila för bara 15 spänn, alldeles utmärkt :)

Resten av kvällen har jag och Å kikat på filmer på youtube, målat naglar och skrattat :) Jag är så nöjd över att jag verkligen fått allt plugg gjort den här veckan, att jag kan ta helg utan att känna mig pressad över att jag vet att jag har ett halvgjort psykologiarbete som väntar eller en svenskauppgift som ligger och skräpar. Jag är så nöjd!

Till helgen står det plugg *sånt som ska vara klart nästa vecka*, filmtittande, tacos (?) och annat tidsfördriv hos Å. Självklart blir det en del träning också. Imorgon kväll/eftermiddag ska dessutom jag, mamma och Å åka till Rättvik och kolla på balklänningar. Hoppas att jag hittar något den här gången.

PUSS.


Tyvärr, men det gör ingen skillnad.

I matsalen:
"Vad gör du? varför sminkar du dig nu?!"
"För att jag ser ut som skit, har ju ätit.."
"Tyvärr, men det gör ingen skillnad!"
Haha. Linnea är allt bra rapp i käften ibland ;)

Dagen gick fort idag, jättefort. Gick bara tre timmar och hade enbart två lektioner under den tiden. Skönt med en liten mjukstart när man har varit hemma och varit sjuk. I alla fall. Det kändes som den där dagen man gör massor men ändå inte får något gjort. Diskussionerna i grupp har gått skit men ändå har vi gjort hur mycket som helst. Seg dag. Skönt att ha alla uppgifter klara för den här veckan i alla fall. Nu slipper man fundera över sånt och kan bara slappna av :)

I eftermiddag ska jag och Åsa laga mat, jag bestämmer tydligen vad. Någon som har tips? Usch, känner mig som en kärring som ber om tips och recept i bloggen. Men har man inget bättre att skriva om så har man inte. Ellerhur?

Äääh, nu ska jag kika på Walk the line medan jag töntar och funderar över käk.

Nordman.


I huvudet på Gynning.

Det var ett tag sen jag bloggade nu, men som vanligt har jag en ursäkt. Det är faktiskt sant den här gången - jag har jättemycket att göra i skolan nu, verkligen.

I helgen har jag varit lugn och pluggat en massa. Skönt att ha gjort lite skolgrejer över helgen så att man inte behöver ha ångest och ligga sömnlös över halvklara skolarbeten. Så nej, jag har inget liv på helgerna. Nordman var ju på Wasa men där kan jag glömma att komma in, så vad gör man. Man pluggar. Förutom att plugga har jag varit med Suss. Vi kollade på Casino Royale och stoppade i oss massa grönsaker med dip. Efteråt tog vi en promenad i snön. Mysigt :)

Idag har jag inte varit i skolan, hade sjukt ont i kroppen igår kväll och smått med feber så jag blev hemma idag. Får se om det är bättre imorgon. Lär redovisa historiearbetet som jag hållt på med ett bra tag. Så det är vad jag har gjort idag, kompletterat arbetet lite och förberett bättre. Sen har jag även skrivit klart svenskafördjupningen som ska lämnas in på torsdag. Det enda som är kvar att göra den här veckan nu *så vitt jag vet* är att skriva klart psykologin.

Just nu sitter jag och kollar på I huvudet på Gynning. Det är faktiskt rätt kul, eller ja, hon är faktiskt rätt kul :)


image50

Lets Dance.

Nu har det gått av stapeln, Lets Dance 2008. Vem tar hem det? Hos mig går Matte hem, men det är på grund av helt andra anledningar än dansen *host*

Säkert - Någon gång måste du bli själv

Grammis.

Dagen har varit bra.

Ikväll har jag tränat med Emma. Först en timme box och efteråt en timme pilates. Det var första gången vi var på pilates, intressant. Skönt att koppla av lite efter boxen. Fast ska jag vara ärlig vet jag inte om jag fastnade så värst för pilates, rätt tråkigt. Men skönt som sagt.

Jag missade nästan hela grammisgalan, hann se sista halvtimmen typ. Kul att Winnerbäck-Om du lämna mig nu blev årets låt. Och kul att det gixk så bra för salem al fakir och han kammade hem några grammisar. Bra babe.

Jag smälter
image49

Mjaha.

Ja, idag började skolan igen. Jag var dock inte där. Kände redan igår kväll att jag inte mådde bra alls, var febrig, täppt i näsan och hade ont i halsen. Tänkte att det skulle bli bättre efter en god natts sömn och att jag skulle kunna gå till skolan idag, men nej nej. Där tog jag ju jävligt fel. Jag hade svårt att somna, när jag väl somnade *runt halv 3* så sov jag hur dåligt som helst. Vaknade en bra stund innan klockan ringde i morse och kunde inte somna om, alltså mådde jag inte ett dugg bättre än igår. Det är väl förkylningstider nu antar jag.

Det känns för övrigt både bra och dåligt att skolan har satt igång igen efter ett väl behövligt jullov. Skönt att få lite rutin igen och känna att man åstadkommer något under dagarna, och skönt att det bara är lite drygt fem månader kvar innan studenten. Det som kanske är mindre bra är att när man väl har tagit studenten sen så gäller det att klara sig på egna ben. Man ska ta sig in på en skola och flytta hemifrån, dessutom ska man hålla koll på ekonomi och få det att gå ihop varje månad *vilket inte kommer bli det lättaste eftersom att jag och pengar/ekonomi aldrig slutar väl*. Det är skönt nu när man slipper känna att man har så stort ekonomiskt ansvar och mest bara kan vara.
Med andra ord kommer jag inte bara vakna med bakfylla den 6e juni - dagen efter studenten - jag kommer även känna ångest och oro inför hur jag ska göra när jag bor själv.

För övrigt behöver jag boktips. Jag har nu läst ut både da Vinci koden och Änglar och Demoner. Två grymt bra böcker som jag måste rekomendera. Tidigare har jag inte alls varit så förtjust i att läsa böcker, men dom här två kan man bara inte lägga ifrån sig. Det kommer bli svårt nu att hitta en bok som är lika bra... Mamma tycker att jag ska läsa Män som hatar kvinnor. Har börjat lite försiktigt men den är inte alls lika fängslande som Browns böcker. Funderar på att läsa hans tredje bok I cirkelns mitt men så vitt jag har hört från vänner och bekanta så ska den visst inte vara så bra? Det kanske beror på att hans andra två är så pass bra som dom är, jag vet inte?


image48

RSS 2.0